IPI akademija potpisala još jedan međunarodni sporazum

by nedim
| 15:44

Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije “Internacionalna poslovno-informaciona akademija “ potpisala je još jedan međunarodni sporazum.

Dana 22.06.2018 godine je u Novom Pazaru potpisan Sporazum o saradnji sa Internacionalnim univerzitetom iz Novog Pazara.

Odredbama sporazuma, predviđeno je da se u oblasti nastavnog rada pruži podrška mobilnosti nastavnog osoblja i studenata, osigura razmjena literature, didaktičkih materijala i sl. Predviđen je i zajednički nastup u naučno-istraživačkom i stručnom radu, čime se otvaraju mogućnosti korištenja različitih finansijskih izvora raspoloživih u Bosni i Hercegovini, Srbiji, EU i sl.

Sporazum će također doprinijeti zajedničkom radu na edukaciji, unapređenju znanja i stručnosti, poticanju i jačanju saradnje, obostranoj razmjeni informacija iz naučnog i istraživačkog rada, poticanju institucionalne razmjene i suradnje nastavnog osoblja i studenata kroz pozivanje na sudjelovanje u raznim nastavnim i istraživačkim aktivnostima te profesionalnom razvoju što će pak doprinijeti razvoju visokog obrazovanja u regiji.

(Tuzlainfo.ba)