Po prijavi radnice u mjenjačnici: U Tuzli uhapšeni prevaranti iz Rumunije!

by nedim
| 10:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Policijski službenici Uprave policije / PU Tuzla MUP-a TK-a su jučer su zaprimili prijavu od radnice mjenjačnice u Tuzli, da su je dva lica (najvjerovatnije strani državljani) pokušali prevariti prilikom zamjene novca.

Na lice mjesta su izašli policijski službenici PS Centar, gdje su zatekli dva lica državljana Rumunije i to: A.S.M. rođenu 1986. godine i D.M. rođen 1966. godine.

O događaju je obaviješten Kantonalni tužilac koji je naložio da se djelo okarakteriše kao Prijevara i da se poduzmu dalje mjere i radnje na rasvjetljavanju istog.

Lica su privedena u službene prostorije OKP PU Tuzla gdje je izvršena kriminalistička obrada nad navedenim licima, kom prilikom je rasvijetljeno i krivično djelo Prijevare počinjeno 28.05.2017. godine od strane A.S.M. sa još jednom NN ženskom osobom, u mjenjačnici tržnog centra u Tuzli.

Nakon kriminalističke obrade navedena lica su dana 15.08.2017. godine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Prijevare iz čl. 249. st. 1 KZ FBiH a u vezi sa čl. 28 istog Zakona, predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu TK na dalje postupanje.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.