Međunarodni dan mladih: Gradonačelnik Imamović primio aktiviste programa Omladinske banke

by nedim
| 8:27

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana mladih (12. august), gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, upriličio je prijem za delegaciju mladih, koju su činili aktivisti i predstavnici programa Omladinske banke, koju vodi Fondacije tuzlanske zajednice.

Mladi aktivisti predstavili su ukratko rezultate svog dosadašnjeg rada na programu Omladinske banke, koji egzistira još od 2004. godine. U okviru predstavljanja prezentirali su kampanju “Budi junak svoje zajednice„ koju već niz godina realizira Fondacija tuzlanske zajednice.

Gradonačelnik je istakao da gradska uprava posebnu pažnju posvećuje politici prema mladima, što je vidljivo i kroz osnivanje Odjeljenja za sport, kulturu i pitanja mladih, u okviru kojeg djeluje i službenik za mlade, te u podršci Grada Tuzla omladinskim udruženjima i nedavno osnovanom Vijeću mladih grada Tuzla. „Uskoro donosimo i Strategiju za mlade, u čijoj izradi su učestvovala brojna omladinska i druga udruženja i stoga me raduje što smo danas ovdje zajedno, kako bih vam zahvalio na učešću u izradi Strategije. Bili bismo neozbiljni kada bismo realizaciji Dugoročne strategije grada Tuzla pristupili bez dijela koji se odnosi na mlade, odnosno bez odgovarajuće strategije prema mladima“, izjavio je gradonačelnik Imamović, te posebno ohrabrio mlade, kreativne da razmisle o kreativnim, poslovnim idejama, koje bi, uz podršku Grada mogli realizirati, te tako sebi i drugima obezbijediti zaposlenje. „Grad već sada daje razne poticaje za razvoj i održivost poslovnih ideja, a u narednom periodu će podrška biti još značajnija“, rekao je gradonačelnik zaključivši sastanak sa mladima, predstavnicima Fondacije tuzlanske zajednice.

(Tuzlainfo.ba)