20170905 BEKO

farah baner

petak, 11 Avgust 2017 19:20

Gradska uprava Tuzla demantuje "Komunalac": Nismo naredili postavljanje tabli u Gradskom parku

1108 pas parkNakon objavljenog teksta u medijma, u kojem su iz JKP "Komunalac" izjavili da su table sa zabranom ulaska sa životinjama u Gradski park, postavili na zahtjev Ureda gradonačelnika, danas su se saopštenjem za javnost oglasili iz Gradske uprave Tuzla.

U saopštenju se navodi:

Po društvenim mrežama i nekim internet portalima širi se dezinformacija da su na zahtjev „Ureda gradonačelnika“  u Gradskom parku postavljene table sa natpisom „Zabranjen ulazak sa životinjama“. To, naprosto, nije tačno. Takav zahtjev nije upućen iz Ureda gradonačelnika, niti bi se po njemu, i da je upućen, moglo postupiti.

Naime, za postavljanje bilo kojih tabli na javne površine, propisana je procedura, koja, između ostalog, podrazumijeva i saglasnost Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica. Ni ova Služba nije primila zahtjev za postavljanje tabli u Gradskom parku, niti je izdala saglasnost za iste.

Ovu priliku koristimo da apelujemo na sve građane, bez obzira na to da li su vlasnici kućnih ljubimaca ili ne, da pokušaju jedni druge razumjeti i da se pridržavaju Odluke o komunalnom redu i da čuvaju čistoću grada, gradskih površina i fasada, te posebno zelenih i drugih površina na kojima se igraju i borave djeca - saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

futura toneri veliki

baner divan

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu