Tuzlanski kanton: Isplaćeno više od 700.000 KM za razvoj poduzetništva

by nedim
| 13:24
  •  
  •  
  •  
  •  

U skladu sa ugovorima o dodjeli sredstava sa pozicije „Podrška razvoju Kantona za 2016. godinu”, koji su u decembru 2016. godine potpisani sa predstavnicima malih i srednjih preduzeća, obrta i udruženja, isplaćena su sredstva u vrijednosti većoj od 708.052,51 KM za 49 korisnika sa područja Tuzlanskog kantona.

Obzirom da je u proteklom periodu zabilježena stabilizacija finansijskih prilika na Tuzlanskom kantonu, dinamika isplate pomenutih sredstava je realizovana ubrzano putem dvije tranše isplaćene u toku maja i jula 2017. godine. Ovim je zvanično finaliziran i ovaj dio podrške razvoju privrednih subjekata koji realizira Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, a putem kojeg se direktno doprinosi i otvaranju novih radnih mjesta.

Ovim programom sufinansirani su projekti promocije i razvoja poduzetništva, te su dodijeljene subvencije za podršku obrtničkim komorama, podršku obrtu, IT poduzetništvu, malim i srednjim preduzećima, te novoosnovanim malim i srednjim preduzećima i obrtima – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.