20170905 BEKO

farah baner

subota, 15 Juli 2017 10:14

Nextbike i u Tuzli: Na tri lokacije građanima na raspolaganju 25 gradskih bicikala

1507 bikeGrad Tuzla priključio se europskim metropolama u kojima je zaživio sistem iznajmljivanja bicikala.

Svečano puštanje u rad sistema gradskih bicikala Nextbike upriličeno je jučer u Bingo City Centru. Grad Tuzla priključio se europskim metropolama u kojima je zaživio sistem iznajmljivanja bicikala. Svečano puštanje u rad sistema gradskih bicikala Nextbike upriličeno je jučer u Bingo City Centru.

„Gradovi budućnosti i urbanizam budućnosti nalažu što manju upotrebu automobila, iz ekoloških razloga. Ti gradovi budućnosti prelaze na druga prevozna sredstva, prvo se prave velike pješačke zone, a urbanističkim rješenjima se automobili nastoje maknuti u stranu i u upotrebu vratiti bicikli. I meni je drago da je Tuzla među 120 gradova u Evropi koji su krenuli tim putem. Dobro je za ekologiju i dobro je za zdravlje ljudi, jer i moderna medicina za veliki broj bolesti preporučuje fizičku aktivnost. Mi smo završili jedan dio biciklističke staze, na dionici od naselja Slavinovići, preko Sjenjaka i Stupina do gradske kuće. Sada treba krenuti od Zapadne strane grada, od Bingo City Centra i BKC-a, isto tako ka centru grada. Povećati će se interes građana i onda je lakše Gradskom vijećudonijeti odgovarajuće odluke kada se bude utvrđivao Budžet Grada“ , izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Na raspolaganju je ukupno dvadesetpet bicikala raspoređenih na tri lokacije, koje će moći koristiti kao jednostavan, brz i povoljan oblik prijevoza.

(Tuzlainfo.ba)

futura toneri veliki

baner divan

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu