Ljeto u Tuzli: U Dobrnji održana 12. Međunarodne smotra folklora

by admin
| 3:45
  •  
  •  
  •  
  •  

Proteklog vokenda KUD ‘Mladi rudar’ Dobrnja je u Dobrnji u okviru programa ‘Ljeto u Tuzli’ a pod pokroviteljstvom Grada Tuzla i Fondacije tuzlanske zajednice, skupa s velikim brojem sponzora, organiziralo 12. po redu Međunarodnu smotru folklora Dobrnja 2017.

Smotra je okupila folkloraše i folklorašice iz kulturno umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije koji su se predstavili tradicionalnim igrama i nošnjama iz svojih sredina.

Na smotri su učestvovali KUD ‘Mladi rudar’ Dobrnja, KUD ‘Behar’ Tešanjka, KUD ‘Modrački mornari’ Šerići, KUD ‘Mladost’ Malešići, KUD ‘Mladost’ Suha, Udruženje mladih Tinja, FA ‘Neretva’ Jablanica, KUD ‘Branislav Nušić’ Borovo, Hrvatska, KUD ‘Vase Đurđević’ Brsadin i KUD ‘Stevan Šalajić’ Vrdnik, Srbija.

– Ovo je prilika za kulturnu razmjenu među mladima, jačanje saradnje i prijateljskih, dobrih komšijskih i susjetskih odnosa među društvima koja okupljaju mlade i čuvaju tradiciju naših naroda. Svake godine, sve veći broj mladih koji učestvuju u programu smotre čine nas ponosnim i podstiču nas na rad i motivišu da naredne godine ovaj susret bude još kvalitetniji i raznovrsniji’ – rekao je predsjednik KUD ‘Mladi rudar’ Dobrnja, Adil Suljendić.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.