Izvještajna skupština KO SDA TK: Predvođeni Mirsadom Kukićem vodimo odgovornu politiku

by admin
| 20:03
  •  
  •  
  •  
  •  

Kantonalni odbor SDA TK u nedjelju 02.07.2017. godine održao je Izvještajnu skupštinu u velikoj sali BKC-a Tuzla.

Kako navode u KO SDA TK-a navoe u svojoj informaciji, u okviru dnevnog reda Skupštine razmatran je Izvještaj o radu Kantonalnog odbora  SDA TK i Izvršnog odbora KO SDA TK za period maj 2015 – juli 2017. godine, izabrani su novi članovi Kantonalnog odbora SDA TK na osnovu prijedloga OO SDA Kladanj i OO SDA Kalesija, te od strane premijera Bege Gutića prezentiran rad i rezultati Vlade TK u prethodnom periodu. Nakon diskusije u kojoj je učešće uzeo značajan broj članova Skupštine, 112 od ukupno 123 člana Skupštine je podržalo Izvještaj o radu Kantonalnog odbora SDA TK i Izvršnog odbora KO SDA TK za period maj 2015 – juli 2017.godine.

Opšti je zaključak  da je Kantonalni odbor SDA TK, predvođen predsjednikom Mirsadom Kukićem, u proteklom periodu vodio odgovornu i zrelu politiku obezbijedivši neophodnu političku podršku predstavnicima SDA u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. Zahvaljujući tome SDA TK danas čvrsto upravlja političkim procesima u Tuzlanskom kantonu, a njeni predstavnici u Skupštini i  Vladi TK prepoznati su kao oni koji imaju rješenja za nagomilane probleme koji opterećuju Tuzlanski kanton.

Pozitivna atmosfera koja je obilježila rad Izvještajne skupštine i apsolutna podrška koja je iskazana prilikom usvajanja Izvještaja o radu Kantonalnog odbora  SDA TK i Izvršnog odbora KO SDA TK za  protekli period, dokaz su jedinstva koje vlada u Kantonalnom odboru SDA TK koje uz izvanredne rezultate koje je ostvarila Vlada TK u prethodnom periodu predstavlja glavni preduslov i argument sa kojima SDA TK izlazi pred svoje birače na  općim izborima 2018. godine – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.