Grabovica, Čanići, Bukinje…: U toku rekonstrukcija komunalne infrastrukture

by admin
| 19:52

U toku su radovi na rekonstrukciji, izgradnji saobraćajnica i sanaciji oštećenja na putevima, u nekoliko mjesnih zajednica na području grada Tuzla.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i rukovodilac Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Kemal Kurević, tim povodom, obišli su danas lokacije na kojima su, tokom proteklog perioda, završeni radovi na asfaltiranju saobraćajnica, sanaciji vodovodne i kanalizacione infrastrukture i mreže za odvod oborinskih voda.

Izvršena je sanacija dijela ceste u naselju Grabovica, u dužini od 600 metara, dijela ceste za Svojtinu, u dužini od 320 metara, dijela ceste u naselju Čanići, u dužini od 500 metara i dijela Ulice 21. decembra, u mjesnoj zajednici Bukinje, u dužini 1050 metara. Riječ o projektima koji su finansirani iz sredstava Svjetske banke i koja su planirana za sanaciju puteva.

U toku je i izgradnja sistema vodosnadbijevanja naselja Gornja Lipnica, a u narednom periodu slijedi nastavak realizacije rekonstrukcije postojećih objekata komunalne infrastrukture, u većini tuzlanskih mjesnih zajednica, sa ciljem unaprjeđenja kvalitete života građana Tuzle – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)