TK: Pravo na stručno osposobljavanje steklo 165 kandidata iz boračke populacije

by admin
| 16:05
  •  
  •  
  •  
  •  

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavilo je Konačnu listu branitelja i članova njihove porodice kojima se u Budžetu TK obezbjeđuju sredstva za obavljanje volonterskog staža/stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa branitelja i članova njihovih porodica za 2017. godinu.

Prema ovoj listi 165 kandidata sa VSS stekli su pravo na obavljanje volonterskog staža/stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

Tim povodom u Ministarstvu je upriličeno potpisivanje Sporazuma o realizaciji VI Programa sufinansiranja obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa / volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica između ministra za boračka pitanja Fahrudina Skopljaka i direktora JU Službe za zapošljavanje Senada Muhamedbegovića.

Predmet Sporazuma je definisanje prava i obaveza potpisnika Sporazuma u vezi sa realizacijom Programa korištenja sredstava za realizaciju dopunskih prava i ostalih izdvajanja sa kriterijima za raspodjelu korisnicima boračko – invalidske zaštite u 2017. godini kojim su planirana finansijska sredstva za obavljanje volonterskog staža branilaca i članova njihovih porodica. Prema Pogramu po osobi je planiran bruto iznos od 230,00 KM mjesečno, od čega je 200,00 KM za ishranu i prevoz a preostali iznos od 30,00 KM predviđen je za plaćanje doprinosa za PIO za lica osigurana u određenim okolnostima.
Nakon potpisivanja Sporazuma bit će raspisan javni poziv za poslodavce – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.