MUP TK: Izvršeno više pretresa na području Tuzlanskog kantona

by admin
| 6:27
  •  
  •  
  •  
  •  

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su poduzimajući redovne aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela, dana 28. i 29.06.2017.godine izvršili više pretresa na području Tuzlanskog kantona, u kojima su pronašli i privremeno oduzeli predmete koji se dovode u vezu sa različitim krivičnim djelima.

Naime, na području grada Tuzla izvršen je pretres lica S.D., te kuće i putničkog motornog vozila koje isti koristi, kojom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i tri suboxone tablete. Takođe, na području grada Tuzla je izvršen pretres kod lica M.I.., kod kojeg je pronađena jedna lovačka puška, u vezi čega će protiv istog biti dokumentovano krivično djelo iz člana 72. Zakona o oružju i municiji TK-a.

Prilikom pretresa u Živinicama, kod lica S.A. pronađeno je oko 70 kilograma grafitne masti koji najvjerovatnije potječu iz krivičnog djela Teška krađa, počinjenog na štetu rudnika Dubrave. Protiv S.A. će nadležnom Tužilaštvu biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Prilikom pretresa porodične kuće i pomoćnih objekata E.H. u Gradačcu, pronađen je i privremeno oduzet pištolj kalibra 9 mm, te pribor za čišćenje, 11 metaka kalibra 7,62 mm i 2 metka bez zrna, u vezi čega će protiv istog lica nadležnom Tužilaštvu TK-a biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Takođe na području Živinica je prilikom pretresa kod lica E.D. pronađena ručno napravljena lovačka puška, u vezi čega će protiv lica biti podnesen Izvještaj KT TK-a zbog postojanja osnova sumnje na počinjeno krivično djelo iz člana 72. Zakona o oružju i municiji TK-a.

U Banovićima je izvršen pretres lica N.K., kojom prilikom je kod istog pronađena manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis sativa“. Takođe je izvršen pretres stana u Banovićima koji koristi maloljetno lice, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: drobilica za mrvljenje opojne droge, flaša za konzumiranje opojne droge i zasađena sjemenka najvjerovatnije “cannabis sative”.

Prilikom pretresa porodične kuće na području općine Srebrenik i putničkog motornog vozila koje koristi lice E.Š., pronađena je manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu (“marihuanu”) i jedna pvc. vrećica u kojoj se nalaze tragovi koji asociraju na opojnu drogu “spid”.

Službenici policije su u Lukavcu prilikom pretresa kod D.N. pronašli određenu količinu sportske opreme, tehničke opreme i drugih predmeta, za koje postoje osnove sumnje da potječu iz krivičnih djela Teška krađa, počinjenih u proteklom periodu na području Lukavca. Nakon prepoznavanja predmeta, ukoliko bude osnova protiv ovog lica će biti podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona. Takođe, prilikom pretresa kod lica A.N. u Lukavcu pronađen je tzv. „joint“ sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis sativa“.

Sve pronađene materije koje asociraju na opojnu drogu su privremeno oduzete radi vještačenja, a nakon dobivenih nalaza protiv pomenutih lica će nadležnom Tužilaštvu biti dostavljeni izvještaji zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba) / Foto: Arhiv

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.