Univerzitet u Tuzli: Promovirano 483 diplomanta i 129 magistra nauka

by admin
| 19:41
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas je u Univerzitetskoj dvorani, uz prisustvo porodice i prijatelja,  svečano promovirano 483 diplomanta i 129 magistra nauka, koji su svoje školovanje završili u akademskoj 2016./2017. godini.

Prigodnim govorom prisutnim se obratila Rektorica Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Zumreta Kušljugić, koja je prisutne podsjetila na značaj današnjeg svečanog čina.

„Ova svečanost je dokaz da zajednički napori mladih ljudi, ujedinjene snage nas na Univerzitetu, uz adekvatnu podršku okruženja u kome živimo i radimo, naročito uz podršku Vlade TK, donose rezultate kojima se svi možemo ponositi. Univerzitet u Tuzli čini sve kako bi se povećala kvaliteta našeg rada u svim segmentima, posebno u onim koji se tiču uslova studiranja, života i rada naših studenata“, kazala je Rektorica Kušljugić.

Tokom Promocije diplomanti Farmaceutskog fakulteta položili su Hipokratovu zakletvu, dok su diplomci Filozofskog, Prirodno-matematičkog i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport položili svečanu izjavu.

I ove godine promocija je završena čestitkama koje je diplomantima i magistrima uputila prorektorica za nastavu i studentska pitanja, prof.dr. Milena Nikolić,  veličanstvenim i simboličnim bacanjem kapa u zrak – navedeno je u informaciji Univerziteta u Tuzli.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.