Univerzitet u Tuzli: Promovisano 26 doktora nauka

by admin
| 21:15
  •  
  •  
  •  
  •  

Svečanim činom dodjele doktorskih diploma na čast doktora nauka, 29. juna 2017. godine, Univerzitet u Tuzli promovirao je 26 doktoranata koji su odbranili doktorske disertacije na fakultetima Univerziteta u Tuzli.

Svečanu ceremoniju promocije doktora nauka otvorila je rektorica Univerziteta u Tuzli, prof. dr.sc. Zumreta Kušljugić, govoreći o značaju obilježavanja jednog od najznačajnijih uspjeha u naučnom usavršavanju, kao i značaju ovakvih promocija za Univerzitet u Tuzli.

“Na današnjoj svečanoj akademiji Univerzitet u Tuzli promovirao je 26 doktoranata, odnosno doktora nauka koji su doktorirali na III. ciklusu u posljednjih šest mjeseci. Univerzitet je danas jako ponosan jer ponovo stvara jedan sopstveni kadar. Iza ovoga je jedan mukotrpan i opsežan rad koji je uključivao i međunarodnu saradnju i sve potencijale Univerziteta, kako bi mogli proizvoditi dobre i kvalitetne kadrove koji će poslužiti ovoj akademskoj zajednici i svakako privredi i društvu u cjelini“, kazala je Rektorica Kušljugić.

Na početku svečanosti prisutni su mogli uživati u umijeću i virtuoznosti učenika Srednje muzičke škole Tuzla Ivan Praljak koji je izveo kompoziciju „Venecuelanski valcer“ autora Antonia Laura.

Prilikom svečane ceremonije promovirane doktore nauka predstavljali su dekani fakulteta koji su govorili o biografskim podacima doktoranata, naučnom i stručnom radu, te o doktorskim disertacijama i doprinosu doktorskih disertacija nauci. Doktorske diplome danas promoviranim doktorima nauka uručila je rektorica Univerziteta u Tuzli, prof.dr.sc. Zumreta Kušljugić.

U ime promoviranih doktora nauka, prisutnim se obratio dr.sc. Mirza Mehmedović. „Današnjim uručenjem diploma sigurno nisu samo svečano okrunjeni naši individualni putevi ka sticanju ovog časnog naučnog zvanja, već je ovo veliki dan za sam Univerzitet u Tuzli, ali i društvenu zajednicu. Većina promoviranih doktora nauka su već uposlenici ili saradnici Univerziteta u Tuzli, čime su jasno pokazali odlučnost da svoja iskustva i znanje prenesu na nove generacije, da pomognu Univerzitetu u Tuzli u predstojećim razvojnim projektima, odnosno da budu bitan dio slagalice budućeg razvoja i imidža jedinog javnog univerziteta na području Tuzlanskog kantona“, kazao je Mehmedović.

Na čast doktora nauka promovirani su:

dr.sc. Samir Karasuljić

dr.sc. Subhija Prasko

dr.sc. Elvis Baraković

dr.sc. Meho Majdančić

dr.sc. Azra Jahić

dr.sc. Alma Muratović

dr.sc. Mirza Mehmedović

dr.sc. Fehim Zilić

dr.sc. Alma Mujić Ibralić

dr.sc. Zejneba Pašić

dr.sc. Hajrudin Spahović

dr.sc. Davorka Dautbegović-Stevanović

dr.sc. Mehmed Hasanović

dr.sc. Sena Družić

dr.sc. Amra Gadžo

dr.sc. Merim Aličić

dr.sc. Aleksandar Đoković

dr.sc. Sabina Terzić

dr.sc. Mersiha Imamović

dr.sc. Amir Fazlić

dr.sc. Mustafa Tabaković

dr.sc. Aziz Haxhiu

dr.sc. Admir Hadžimuratović<

dr.sc. Zlatan Mehmedović

dr.sc. Muljaim Kaćka

dr.sc. Emir Imširović

(Tuzlainfo.ba/UNTZ)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.