Više od 200 učesnika: Tuzla domaćin Međunarodnog turnira rukometnih veterana

by admin
| 19:38
  •  
  •  
  •  
  •  

Udruženje građana „Veterani Rukometnog kluba Sloboda“ Tuzla u subotu i nedjelju, 1. i 2. jula, na terenima JU „Gradski stadion Tušanj“ organizira 2. međunarodni rukometni turnir za veteranke i veterane „Tuzla 2017“.

Organizatori očekuju oko 200 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U muškoj konkurenciji nadmetat će se ekipe: Dobova (Slovenija), Križevci (Hrvatska), Stara Škola Subotica (Srbija), Travnik, Goražde, Sloga Doboj, Sloboda I i Sloboda II (BiH).

U ženskoj konkurenciji nastupit će: Jedinstvo, Bihać i dvije internacionalne ekipe koje će biti sastavljene od igračica iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Turnir će biti otvoren u subotu u 12.00 sati, nakon čega će se igrati utakmice po grupama, dok je u nedjelju u isto vrijeme predviđeno razigravanje za plasman.

Na turnir će, kako je najavljeno, stići i eminentna imena iz svijeta rukometa, među kojima i ponajbolja rukometašica svijeta svih vremena Svetlana Kitić, zatim, bivši internacionalac, a danas ugledni rukometni menadžer Saša Bratić, Momir Ilić, reprezentativac Srbije i mnogi drugi.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.