Okrugli sto u Tuzli: Danas o ulozi zdravstvenih vijeća u unapređenju prava pacijenata

by admin
| 6:18
  •  
  •  
  •  
  •  

Mreža Naše društvo iz Mostara danas, 29.06.2017. u Tuzli organizuje okrugli stol na temu „Uloga zdravstvenih vijeća u unapređenju prava pacijenata” koji  će se održati u 13:00 h u u Kongresnoj sali Dramar centra.

Cilj okruglog stola je, kroz promociju uloge zdravstvenih vijeća u teoriji i praksi, skrenuti pozornost na važnost uspostave partnerskih odnosa u sustavu zdravstva i formiranje zdravstvenih vijeća na području Tuzlankskog kantona. Na okruglom stolu bit će predstavljeni rezultati analize trenutnog stanja vezano za formiranje zdravstvenih vijeća u TK.

– Zbog čega zdravstvena vijeća nisu zaživjela u praksi? Što o tome misle predstavnici nevladinog sektora, zdravstvenog sektora, a što načelnici, gradonačelnik i ministar zdravstva TK koji su direktno odgovorni  za uspostavu zdravstvenih vijeća? Koje su ključne nadležnosti zdravstvenih vijeća? Što o svemu misle građani?, samo su neka od pitanja o kojima želimo pokrenuti javnu raspravu na ovom okruglom stolu – ističu organizatori.

Okruglom stolu će prisustvovati i Marin Bago, predsjednik Mreže Naše društvo, te Milan Mirić ispred organizacije ICVA Sarajevo .

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.