Sastanak u Rudniku soli Tuzla: Pepeo i šljaku iz Termoelektrane odlagati u napuštene jame

by admin
| 19:41

O zapunjavanju napuštenih jama Rudnika soli Tuzla pepelom i šljakom iz Termoelektrane Tuzla bilo je danas riječi na radnom sastanku, kojem su u ime Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovali ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović.

U razgovore o mogućnostima realizacije projekta čiji je cilj pronalazak ekološki pogodnog mjesta za odlaganje šljake  te apsolutna sigurnost jame Rudnika soli uključeni su i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, generalni direktor elektroprivrede Bajazit Jašarević, direktor Termoelektrane Tuzla Izet Džananović te Federalna uprava za inspekcijske poslove. Ovom prilikom su prezentovani svi aspekti i dogovoreno da se sagledaju mišljenja struke u narednom periodu.

Sastanak je uslijedio nakon što su se početkom mjeseca sastali predstavnici Kantona i Grada te, između ostalog, razgovarali o izradi studije koja će omogućiti sigurne načine odlaganje šljake iz TE Tuzla – saopđteno je iz Odjela za informisanje Vlade TK.

(Tuzlainfo.ba)