19. bajramski turnir u malom nogometu: Najbolji “Flek security”, kod dječaka “OFK Tuzla i NK Bratstvo

by admin
| 20:14
  •  
  •  
  •  
  •  

Na terenima JU Gradski stadion Tušanj, sinoć je okončan 19. bajramski turnir u malom nogometu – Memorijal Šefik Azapagić Fiko, kojeg su organizovali povjereništvo Asocijacije mladih  SDA Tuzla i KBV Flek Tom Cat Tuzla.

Više od 350 učesnika odigralo je preko 50 utakmica u kojima su učestvovale 32 ekipe koje su bile podijeljene u tri kategorije: djeca 2008. i 2009. godište, te seniori.

Ove godine 19. tradicionalni bajramski turnir u malom fudbali ponio je ime ”Šefik – Fiko Azapagić” u znak sjećanja na nekadašnjeg velikog sportistu, bivšeg fudbalera Slobode i Željezničara, vijećnika i čovjeka koji je svojim radom za života ostavio dubok trag u javnom i sportskom životu Tuzle.

Osvajač 19. bajramskog turnira u malom nogometu je ekipa “Flek Security”. Drugo mjesto osvojila je „Asocijacija mladih SDA Olovo„, treće ekipa „Centralno grijanje Tuzla„, a  četvrto ekipa “Limpio Bauklar”.

Najbolji igrač turnira je Gradimir Crnogorac, najbolji golman je Marko Margeta, dok je titulu najbolje strijelca ponio  Edin Mujezinović.

U takmičenju su uzela i djeca polaznici škole fudbala po kategorijama su postignuti slijedeći rezultati:

(2008.)

Prvo mjesto – Bratstvo Gračanica

Drugo mjesto – SK Pjetlić Tuzla

Treće mjesto – FK Proleter Tuzla

(2009.)

Prvo mjesto – OFK Tuzla

Drugomjesto – SK Pjetlić

Treće mjesto – Respekt Kalesija

Nagrade za najbolje je ove godine obezbijedio proslavljeni bosanskohercegovački reprezentativac Vedad Ibišević, a ukupni nagradni fond je iznosio 3.000 KM.

U okviru revijalnog dijela programa turnira odigrana je i utakmica između Humanih Zvijezda i veterana Tuzle, a osim što je obezbijedio nagradni fond Vedad Ibišević se i ovaj put odazvao humanom pozivu pa je i sam odigrao ovu  utakmicu u kojoj su Humane Zvijezde upisale objedu od 2:0.

Humane Zvijezde: Darko Nestorović, Vedad Ibišević, Samir Memisević, Dževad Hamzić, Jasmin Hurić, Dino Mujanović, Nedim Selimović, Jasmin Mejrić, Suljo Sinanović, Damir Ibrić.

Veterani Tuzle: Salko Zildžić, Jasmin Hukić, Enes Mešanović, Dževad Šećerbegović, Adem Azapagić, Suljo Dorić, Gradimir Crnogorac, Željko Kolarić.

– Turnir je ove godine ima i humanitarnu notu- Prikupljena sredatva od dobrovljih kotizacija ekipe su usmejerena za nabavku školskog pribora djeci u povratničkim naseljima u RS-u. Iskrenu zahvalnost izražavamo porodici Šefika Azapagića koji su podržali i prihvatili ideju, za realizaciju Memorijala turnira. Zahvalnost dugujemo i pokroviteljima Vladi TK i Gradu Tuzla, te brojnim sponzorima i ljubiteljima turnira – istakli su organizatori turnira.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.