„Bh stend-drp tragedy”: Nova monodrama Josipa Pejakovića uskoro i u Tuzli

by admin
| 17:06
  •  
  •  
  •  
  •  

Monodrama „Bh stend-drp tragedy” novi je komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od najvećih bh. glumaca Josipa Pejakovića, koja će praizvedbu imati 8. jula u galeriji BKC-a u Sarajevu, u okviru Baščaršijskih noći.
Tokom mjeseca jula i publika u drugim bh. gradovima imat će priliku pogledati predstavu.

– Ekskluzivno pravo praizvedbe moje nove monodrame kao svojevrstan doprinos novom centru za kulturu dao sam mom prijatelju direktoru JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo Edinu Urjan Kukavici. Nakon BKC-a odmah sutradan predstava će biti izvedena u Centru za kulturu u Jelića ulici gdje godinama u teatru Rajvosa ja igram predstave – kazao je Pejaković.

Također je istakao da je sa direktorom Bosanskog centra u Tuzli već dogovorio izvođenje, kao i u Gračanici, Kalesiji, Lukavcu i Srebreniku, Zenici, Maglaju i Doboju.

– Mostar je u planu negdje krajem jula ili početkom augusta u Narodnom pozorištu u Mostaru i vjerovatno i Jablanici i Konjicu u povratku u Sarajevo. Onda će ponovo biti u Sarajevu, a vidjećemo koji će to biti stalni prostor – kaže Pejaković.
Ova monodrama je, prema njegovim riječima, svojevrstan doprinos pomami stand up komedija.

– Mislio sam da Bosnu ipak treba predstaviti u drugom svjetlu, a ne sa vicevima o Sulji i Muji. BiH zaslužuje puno više satire, pažnje i mudrosti, a ne primitivizma i onog čime smo bombardovani svih ovih godina kroz te komedije – zaključio je Pejaković, saopćili su organizatori, prenijela je Fena.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.