Danas je veliki muslimanski praznik: Bajram Šerif Mubarek Olsun!

by admin
| 4:48

Muslimani širom svijeta danas su počeli obilježavanje Ramazanskog bajrama, jednog od dva najveća praznika kod vjernika islamske vjeroispovijesti.

Vjernici su se nakon bajram-namaza, po izlasku iz džamije, nakon tradicionalnog čestitanja bajramskog blagdana riječima “Bajram šerif mubarek olsun”, uputili mezarima, kako bi uputili dovu za svoje umrle.

Tokom bajramskih praznika muslimanski vjernici posjećuju i čestitaju praznik svojim najmilijima, rodbini, komšijama i prijateljima. 

Centralna bajramska svečanost u Bosni i Hercegovini održana je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje je bajram-namaz predvodio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović,

Centralna svečanost za područje Muftijstva tuzlanskog održana je u džamiji Kralj Abdullah u Tuzli. Bajram-namaz u džamiji Kralj Abdullah je predvodio i bajramsku hutbu održao muftija tuzlanski, Vahid-ef. Fazlović.

Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti, a posebno našim vjernim čitateljima u BiH i inostranstvu, saradnicima i poslovnim partnerima, želimo sretne bajramske praznike.

Bajram šerif Mubarek Olsun!

Redakcija portala Tuzlainfo.ba