“U susret Bajramu”: Ansambli “Iskre” i “Arabeske” održali koncert na Trgu slobode

by admin
| 9:18
  •  
  •  
  •  
  •  

U sklopu tradicionalne manifestacije “Ljeto u Tuzli”, koja ima za cilj unapređenja ljetne turističke i kulturne ponude Grada, Ansambl “Iskre” je za građane i posjetioce Tuzle održao koncert pod nazivom “U susret Bajramu”. 

U lijepoj i toploj ljetnoj noći, na Trgu slobode, prisutni su imali priliku čuti tradicionalne bosanske sevdalnike, koje su ove ramazanske dane i tuzlansku ljetnu noć, nadamo se, učinile još posebnijima. 

–  Uz Ansambl “Iskre”, na čelu sa dirigentom Damirom Beganovićem i korepetitorom Jasenkom Džambićem, na sceni su nam se pridružile i naše drage prijateljice, horske koleginice – “Arabeske” iz Gračanice sa dirigentom profesorom Salkom Suljagićem, te ovo “Ljeto u Tuzli” učinile još posebnijim.  Ansambl “Iskre” i Ženski vokalni ansambl “Arabeske” zahvaljuju svima koji su došli da nas slušaju, uz najljepše želje za predstojeće praznike, sretan prvi a i svi ostali dani ljeta i sretan Svjetski dan muzike svima onima kojima je pjesma u srcu… – istaklnuto je u informaciji Ansamla “Iskre”.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.