Njemački centar za robotiku Tuzla: Sutra “Girls’ day” – promocija uključivanja djevojaka u svijet robotike

by admin
| 13:33
  •  
  •  
  •  
  •  

Njemački centar za robotiku (DKR) Tuzla organizuje ”Girls’ day” – dan otvorenih vrata za sve mlade, primarno za djevojke.

Svrha ovog dana jeste ukazivanje na prednosti i mogućnosti koje nudi oblast robotike. U sklopu događaja održati će se promocija o važnosti uključivanja djevojaka u svijet robotike, te kroz praktičan rad će svi prisutni imati mogućnost da se okušaju u upravljanju robotima KUKA i ABB.

DKR centar je prvi centar za robotiku u Bosni i Hercegovini, a pokrenut je od strane firme Masterwerk GmbH iz Minhena, kao develoPPP.de projekat, a podržan i finansiran od strane Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj – BMZ (Bundesministerium für wirtschaflische Zusammenarbeit und Entwicklung) Savezne Republike Njemačke.

Svrha projekta jeste edukacija (obuka i doobuka) stručnih kadrova, ali će u sklopu svojih usluga pružati i savjetodavne usluge u procesu modernizacije lokalne industrije. Njemački centar za robotiku DKR pruža priliku za obuku putem kurseva za srednjoškolce, studente i one koji već rade u industriji, na najsavremenijim robotima, zatim pohađanje Soft Skills kurseva, koji će unaprijediti poslovne vještine polaznika.

Dan otvorenih vrata će se održati u srijedu 21.06.2017. godine, sa početkom u 11:00h, u prostorijama DKR centra u SKPC “Mejdan” Tuzla.

– Pozivamo sve mlade da se pridruže ovom eventu. Svi učesnici će na kraju dana dobiti Certifikat o učešću na događaju, čime ostvaruju popust na komercijalne kurseve za programiranje robota i do 15% – ističu iz DKR Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.