Skupština FK Sloboda: Podrška aktuelnoj upravi, bivša ostavila dug veći od 700.000 KM!

by admin
| 5:18
  •  
  •  
  •  
  •  

Na sinoć održanoj sjednici Skupštine FK Sloboda, jednoglasno je podržan stav Upravnog odbora kluba da ne pristaje na ucjene bivših igrača kluba i NSBiH da plati “dugovanja” nastala na osnovu ugovora i privatnih dogovora Ivana Kostića, Damira Mehidića, Ivana Fatića i Miljana Govedarice i bivše Uprave FK Sloboda, koji su razlog zbog kojeg bi Sloboda mogla ostati bez licence za nastup u Premijer ligi BiH.

Kako su sinoć prezentovali javnosti članovi Upravnog odbora i pravni zastupnik kluba Dino Kikanović, spomenuti igrači svoja potraživanja baziraju na ugovorima koji nisu verifikovani u organima N/FSBiH i kao takvi mogu biti samo stvar kojom će se baviti sudski organi, a ni u kom slučaju biti razlog osporavanja licence FK Sloboda.

NSBiH nudi “kompenzaciju”?!

Članovi Skupštine FK Sloboda su u svojim diskusijama dali podršku aktuelnom rukovodstvu kluba u nastojanjima da ne pokleknu pred ucjenama igrača koji konstantno pronalaze načine za pritiske i čiji potraživani “dug” konstantno raste (trenutno i pored isplaćenog dijela potraživanja iznosi 83.000 KM) i veliko je opterećenje za normalno funkcionisanje kluba.

-Komisija za licenciranje ni u jednom svom aktu nije jasno navela koliko iznosi dug našeg kluba, a nakon što smo, ipak, dio sredstava uplatili, kako ne bismo snosili sankcije, sada nam je nametnuta nova, još veća obaveza, uz poruku da “ne talasamo i da će nam u idućoj sezoni biti izvršena kompenzacija”, jer su se i oni očigledno “zapetljali” u svemu ovome – izjavio je pravni zastupnik Slobode, Dino Kikanović, naglasivši da nije isključena mogućnost da FK Sloboda licenca bude oduzeta i da se postupak vrati na početak.

Senad Mujkanović, predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda je istakao da je sadašnja uprava učinila mnogo posla koji se ne vidi na terenu, a tiče se stabilizacije kluba i pored toga što su zatekli velika dugovanja.

– Ostali smo opterećeni sa 80.000 KM duga hotelu Tuzla za troškove koj su napravili Husref Musemić i Saša Vugdalić. Tranša od nastupa u evropskih kupovima nam je umanjena za 90.000 KM kojiliko je ostavljeno duga prema Savezu. Umanjena nam je i tranša od GHrada Tuzla jer nije opravdano više od 130.000 KM. Rješavali smo i dugovanja prema igračima koji su dobijali po 35.000 KM za odigrane dvije i pol utakmice, a inspekcija nam je poslala obavijest da je zbog ne obračunavanja poreza, poreznih prekršaja i neuplate dobrinosa za period rada bivše uprave, klub dodatno opterećen za 716.000 KM. Zbog tog duga sada je upitan i reprogram sa Poreznom upravom FBiH i otpis 5 miliona KM ranijeg duga – rekao je između ostalog Mujkanović.

Husićevo obećanje

Nakon što je prezentovano da je Upravni odbor kojim je predsjedavao Azmir Husić za period svog djelovanja klub porezno opteretio za više od 700.000 KM, pojedini članovi skupštine su Husića željeli posjetiti na njegove riječi.

– Sa ove govornice se zaklinjao svojom imovinom da iza njega neće ostati nikakv dug i da će sve što bude ostalo on namiriti. Svi smo mu ovdje aplaudirali zbog toga. Sada ga trebamo podsjetiti na njegovo obećanje – rekao je član Skupštine i bivši predsjednik kluba Fuad Baraković.

Komisija za licenciranje N/FSBIH bi trebala zasjedati danas, a na dnevnom redu bi se trbao naći i “slučaj FK Sloboda”.

(Tuzlainfo.ba)

 

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.