MIZ Tuzla: I ove godine realizovana instruktivna nastava iz matematike i fizike

by admin
| 11:45

Medžlis Islamske zajednice Tuzla uspješno okončao još jednu godinu realizacije projekta instruktivne nastave. 

Instruktivna nastava iz predmeta matematika i fizika se realizovala tokom protekle školske godine. Časovi su se održavali svake sedmice po dva puta u prostorijama biblioteke „Behram-beg“.

Sva djeca sa područja našeg Medžlisa mogla su pohađati časove instruktivne nastave. Časovi su besplatni, a nastavu su vodile Šejla Hadžić, bachelor fizike i Meliha Ahmetspahić, apsolventica na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli.

Instruktorice navode kako im je tokom ovog projekta bilo ugodno raditi s djecom. A ono što ih posebno raduje da su rezultati rada s njim bili evidentni. Učenici su zajedno s njima učili, a njihove ocjene iz ova dva, nimalo lahka nastavna predmeta, su bivale sve bolje i bolje.

Roditelji učenika koji su pohađali instruktivnu nastavu su također zadovoljni, jer su djeca imala priliku da sistemaiziraju već naučeno, ali i nauče ono što su prospustili u redovnoj nastavi. Činjenica da djeca besplatno mogu dobiti potrebne i kvalitetne instrukcije je jedna od onih strana koja je posebno važna roditeljima.

Nastavu su pohađali učenici različitih razreda, pa su korištene kombinovane metode rada, ali kada je postojala potreba instruktorice su radile i imale i individualana pristup rada s učenicima . 

Ovaj projekat se nekoliko godina realizovao i u saradnji sa udruženjem „Provjstitelj-Muallim“. Posljednje dvije godine Medžlis Tuzla samostalno realizuje projekat, a isti je prepoznat kao dobar i realizacija se planira i u narednom periodu.

(TI/MIZ Tuzla)