Bajramski turnir i ove godine u Tuzli: Nagradni fond obezbijedio Vedad Ibišević!

by admin
| 6:28
  •  
  •  
  •  
  •  

Bajramski turnir kojeg organizuje Asocijacija mladih SDA odavno je prerasla u tradiciju, a ona će biti nastavljena i ove godine kada je na rasporedu 19. po redu.

Novina u cijeloj priči jeste da će ovogodišnji turnir biti memorijalni, u čast nedavno preminulog igrača i legende FK Sloboda te člana SDA, Šefika Fike Azapagića, dok će nagradni fond turnira pokriti bh. fudbalski reprezentativac.

“Učestvovat će po 16 ekipa u seniorskom dijelu i mlađim uzrastima (2008/2009. godište). Još nismo donijeli odluku gdje će se tačno igrati turnir, da li će to biti tereni stadiona Tušanj ili SK Bambi Slavinovići. Ove godine u seniorskom djelu neće biti kotizacije, a nagradni fond turnira od 3.000 KM pokriće naš reprezentativac Vedad Ibišević”, istakao je Salko Zildžić, čiji je KBV “Flek Tom Cat” tehnički organizator turnira.

Kako je istakao jedan od organizatora Mirsad Gavranović, bajramski turnir uvijek je pun sreće i veselja, a tako će biti i ove godine.

“Tu su ekipe iz Tuzle, Brčko Distrikta, Gračanice, Orahovice i Kalesije. Za najbolje biće obezbjeđeni medalje i priznanja. Na bajramskom turniru uvijek učestvuju svi narodi i narodnosti po čemu je Tuzla i specifičan grad”, dodao je Gavranović.

Osim toga, prije finalne utakmice na turniru organizatori su izrazili želju za odigravanjem revijalne utakmice između Veterana Slobode ili Tuzle i poznatih zvijezda bh. fudbala.

Ovaj turnir koji će biti održan 26. juna, imat će i svoju humanu misiju. Naime, od visokoh funkcionera SDA biće zatraženo da učešćem u projektu Asocijacije mladih pomognu sa po 50 KM, koji će biti utrošeni u kupovinu školskog pribora ugroženoj djeci u manjem bh. entintetu.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.