Klinika za hirurgiju UKC Tuzla: Ljekari i medicinske sestre aktivni učesnici Kongresa u Opatiji

by admin
| 4:58
  •  
  •  
  •  
  •  

Na 12. kongresu Hrvatskog društva za digestivnu kirurgiju s međunarodnim sudjelovanjem i 1. kongresu Društva medicinskih sestara/tehničara digestivne kirurgije  koji je održan od 7. do 10. juna 2017. g. u Opatiji aktivni učesnici su bili doc. dr. Fuad Pašić, mr.med.sci.dr.  Amir Tursunović, dr. Maid Omerović, dipl. med. sestra Samra Osmančević, dipl. med. sestra Ankica Soldar i dipl. med. sestra Zemira Đulović sa UKC Tuzla, Klinika za hirurgiju.

Dr. Maid Omerović je održao stručno predavanje u specijalizantskoj sesiji na temu: Edukacija specijalizanata hirurgije u FBiH; mr.med.sci.dr. Amir Tursunović je održao stručno predavanje : Inguinal  haernia repair with local anesthaesia, initial results; dipl. med. sestra Samra Osmančević stručno predavanje: Multidisciplinarni pristup u zdravstvenoj njezi barijatrijskih pacijenata, a dipl. med. sestra Zemira Đulović : Suvremeni procesi zdravstvene njege.

Na kongresu i ovaj put su bili predstavnici bolnice St. Mark’s iz Londona u sklopu St. Mark’s Day-a na kojem su stručnjaci sa ovog uglednog britanskog i međunarodnog referalnog centra za bolesti crijeva zajedno s domaćim stručnjacima predstavili nove spoznaje i dostignuća na području digestivne kirurgije.

Radovi prezentirani na ovom kongresu biti će objavljeni u časopisu Acta Chirurgica Croatica.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.