Dobri sportisti i odlični učenici: Gradonačelnik Tuzle primio predstavnike KK Do iz Tuzle

by admin
| 4:52

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, primio je jučer u Gradskoj upravi predstavnike karate kluba Do iz Tuzle. Takmičarke ovog kluba, kao članice ženske juniorsko/kadetske ekipe Federacije BiH osvojile su srebrnu medalju na 15. Evropskom prvenstvu za regije, koje je održano u Prištini na Kosovu i postale viceprvakinje Evrope.

Prema riječima trenera Ante Krešića, ovaj rezultat mogao bi se kategorisati kao jedan od najboljih do sada, kada je riječ o karate sportu u BiH, obzirom na visok kvalitet i veliki broj učesnika na prvenstvu.

Gradonačelnik Imamović čestitao je Stefani Krešić, Melihi Đulović, Hašimu Bešiću, Sandru Krešiću, Amaru Hadžimustafiću i treneru Anti Krešiću, na postignutim rezultatima koje su članovi ovog sportskog kolektiva ostvarili u proteklom periodu, kako u sportu, tako i u obrazovanju.

„Ovdje se radi o učenicama i učenicima, koji pored vrhunskih rezultata u sportu, ostvaruju prosjek ocjena 5,0 u tuzlanskim osnovnim i srednjim školama. Rezultati i sportski uspjesi koje su ostvarili naši mladi sugrađani, na najbolji način promoviraju Tuzlu i BiH“ – izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Gradonačelnik Imamović poželio je cijelom timu mnogo sportske sreće i uspjeha, u nastavku takmičarske sezone, posebno na predstojećem Svjetskom kupu u Umagu, koji je jedan od najprestižnijih turnira u svijetu.

(Tuzlainfo.ba)