MUP TK: Održan sastanak sa komandirima policijskih stanica

by admin
| 12:19

Načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a TK-a Dževad Korman i načelnik Odjeljenja za kordinaciju, usmjeravanje i edukaciju MUP-a TK-a Kemal Suljkić održali su jučer, u prostorijama ovog Ministarstva, radni sastanak sa komandirima policijskih stanica.

Na sastanku je razmatrana analiza stanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona za period januar-maj 2017.godine, kao i prijedlog mjera za unapređenje općeg stepena sigurnosti. Komandiri su ovom prilikom prezentovali stanje sigurnosti na području djelovanja policijskih stanica na području Tuzlanskog kantona, uz poseban osvrt na pojačane mjere i akcije koje se provode.

Nakon prezentovanja najvažnijih aktivnosti, razmjene sigurnosnih informacija i diskusije, donesene su smjernice budućeg operativnog djelovanja, s ciljem ispunjavanja programskih ciljeva Uprave policije MUP TK-a, koji se odnose na unapređenje stanja sigurnosti u saobraćaju, efikasniju borbu protiv svih oblika kriminala i održavanje povoljnjog stanja javnog reda i mira – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)