„Oni odlaze, a mi ne ostajemo“: Promovisana zbirka kolumni Derviša Čička

by admin
| 5:12
  •  
  •  
  •  
  •  

U srijedu je u Biblioteci „Derviš Sušić“ održana promocija zbirke kolumni tuzlanskog intelektualca Derviša Čička „Oni odlaze, a mi ne ostajemo“.

Riječ je trećoj knjizi, koja je, ustvari, zbirka svih do sada objavljenih komentara, eseja, osvrta i kritika raznih književnih djela, objavljenih od 2013. godine do danas. Na promociji su govorili novinar Ekrem Avdić, novinarka Amela Hajvaz i sam autor, Derviš Čičko.

2014.godine izdata je prva Čičkova zbirka kolumni „Prepisivanje stvarnosti“, te 2014. godine „Žućine opservacije – tuzlanski parergon“ .

Prema riječima novinara Avdića, ova knjiga predstavlja praznik duha u našem gradu jer je autor na jednom mjestu, sabrao svoje tekstove objavljene na portalu Tuzla live u proteklih godinu dana. 

– On u svojim kolumnama analizira, ukazuje, vrišti na sve negativnosti koje se događaju u našem društvu. On to čini radi boljitka društva, građana i države Bosne i Hercegovine. On na taj način pokazuje da je veliko „domoljubno čangrizalo“. Čovjek koji želi da njegova domovina, njeni građani i cijelo društvo budu bolji, uspješniji i da bude sve manje negativnih pojava, kazao je Avdić.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.