Uhapšen Miroslav Erdemović: Osumnjičen da je skalpelom zarezao vrat ženi u Tuzli

by admin
| 20:53
  •  
  •  
  •  
  •  

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla uputio prijedlog za određivanje pritvora za tridesetogodišnjeg Miroslava Erdemovića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo – pokušaj ubistva.

Erdemović je osumnjičen da je u prijepodnevnim satima 3. juna u mjestu Bosanska Poljana u blizini petlje „Šički Brod“ na ulazu u Tuzlu, tridesetosmogodišnjoj ženi u blizini magistralnog puta skalpelom nanio duboku reznu povredu na desnoj strani vrata, te u području grudnog koša i lijeve ruke.

Tako joj je nanio teške tjelesne povrede opasne po život i ostavio je na toj lokaciji. Oštećena je trenutno hospitalizirana u UKC-u Tuzla.

Pripadnici MUP-a TK, u koordinaciji s Tužilaštvom, su operativnim radom na terenu, prikupljanjem dokaznih materijala na uviđaju i tokom određenih istražnih radnji, te nakon saslušanja određenog broja svjedoka identificirali osumnjičenog.

On je lišen slobode 6. juna, te je nakon kriminalističke obrade Sektor kriminalističke policije MUP-a TK, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predao Erdemovića u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Također, do danas su obavljene određene istražne radnje i vještačenja, te će biti izdate naredbe i za druga potrebna vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ovaj događaj, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.