MUP TK: Rasvijetljen pokušaj ubistva ženske osobe u Tuzli

by admin
| 8:39
  •  
  •  
  •  
  •  

Dana, 03.06.2017. godine oko 12,45 sati PU Tuzla/PS Zapad je zaprimila prijavu da se pored magistralnog puta M-18 u mjestu Bosanska poljana u Tuzli, nalazi nepoznata ženska osoba sa povredama u predjelu vrata opasnim po život, nanesenim najvjerovatnije oštrim predmetom.

Na lice mjesta događaja, radi poduzimanja uviđajnih radnji, izašli su službenici Odjeljenja za opći kriminalitet Sektora kriminalističke policije MUP TK-a i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji je navedeni događaj okarakterisao kao krivično djelo Ubistvo iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije BiH, a u vezi sa članom 28. istog Zakona (pokušaj).

Operativnim radom na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, službenici Sektora kriminalističke policije MUP TK-a su došli do saznanja da se u vezu sa počinjenjem istog može dovesti lice M.E., rođen 1987.godine iz Tuzle.

M.E. je priveden u službene prostorije MUP TK-a, gdje je u toku kriminalistička obrada, nakon koje će isti danas, 07.06.2017.godine uz Izvještaj biti predat nadležnom Tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Povrijeđena ženska osoba, E.T., rođena 1979.godine nastanjena na području grada Tuzla, se i dalje nalazi u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC-a Tuzla – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba) / Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.