MUP TK: U Tuzli promovisana kampanja “Borba protiv korupcije”

by admin
| 14:23
  •  
  •  
  •  
  •  

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je danas (06.06.2017.godine) u Tuzli, zajedno sa ICITAP-om u BiH (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde SAD-a), INL-om (Kancelarijom/Uredom za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona Vlade SAD-a) i Tužilaštvom Tuzlanskog kantona organizovalo kampanju Borba protiv korupcije.

Kampanja je promovisana u prostorijama robne kuće “Tuzlanka” u Tuzli,gdjesu građani na info pultevima mogli ispuniti anonimni upitnik o problemu korupcije, uzeti tematski promotivni materijal “Prekinite lanac korupcije” na kojem su navedeni brojevi za prijavu korupcije (besplatan broj 122 i brojevi policijskih stanica MUP TK-a) i načini postupanja policije u slučaju prijave korupcije,te su u neposrednom kontaktu sa službenicima policije zaduženima za rad sa zajednicom mogli prenijeti svoja iskustva o korupciji.

Cilj kampanje je upoznati i educirati  građane šta je korupcija i kako je prijaviti nadležnoj policijskoj upravi/stanici, te koje mjere i radnjepolicija poduzima na dokumentovanju iste.

Ovom prilikom, promovisana je i novouspostavljena mogućnost anonimne prijave bilo kojeg oblika korupcije na internet stranici MUP-a TK-awww.muptk.ba(putem linka na početnoj stranici Prijavite korupciju!).

Navedenom događaju prisustvovali su predstavnici ICITAP-a, načelnik Policijske uprave Tuzla, tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, glasnogovornici MUP TK-a i Tužilaštva TK-a, službenici policije PU Tuzla, građani i predstavnici medija.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.