Predsjednik Slobode pružio podršku Čeliku: Grad mora biti uz klub, tada nema mjesta za “ublehe”!

by admin
| 20:53

Nakon što je Neformalna grupa građana Za Čelik pohvalila poteze Uprave Slobode, odnos Grada Tuzla i gradonačelnika prema FK Sloboda Tuzla o čemu se ranije pisalo, oglasio se i predsjednik UO Slobode, Senad Mujkanović koji javno daje podršku NK Čelik u rješavanju nagomilanih problema te ističe da svaki grad sa gradonačelnikom i gradskim vijećem treba da stane iza svog kluba na način kako je to u Tuzli.

-Drago mi je što neko primjećuje naš rad i borbu u cilju izgradnje zdravih temelja za dalje funkcionsanje Slobode. Činjenica je da za normalno funkcionisanje jednog kluba potrebna podrška grada i gradskog vijeća jer drugačije egzistencija kluba bila bi upitna. Suosjećam se sa sportskim prijateljima iz Zenice i spremni samo na svaki vid pomoći koje su našoj mogućnosti, jer kako Tuzla bez Slobode nije Tuzla tako je i Čelik simbol Zenice, kaže predsjednik Mujkanović koji dodaje da svaki gradonačelnik i gradsko vijeće trebaju stati uz svoj klub i da sa svojim službama moraju pratiti dešavanja u klubu i po potrebi intervenisati. 

-Grad mora pratiti putem svojih stručni službi dešavanja u klubovima te pravovremeno reagovati kako u klubove ne bi ušli mešetari i druge “ublehe”  i proizveli probleme koji se kasnije teško rješavaju, ističe predsjednik Slobode, Senad Mujkanović.

Predsjednik Slobode poručuje da Čelik mora ostati član Premijer lige BiH te da gradonačelnik i gradsko vijeće ne smiju dozvoliti gašenje klubova kao što su Čelik ili Sloboda jer su ti klubovi stariji od njih.

Gašenje NK Čelik predstavljao bi veliki poraz za nogomet u BiH te se iskreno nadamo da toga neće doći i da će Uprava Čelika zajedno sa Gradom Zenica, gradskim vijećem i građanima počet rješavat nagomilane probleme i spasiti simbol Zenice.

(Tuzlainfo.ba)