Panonska jezera: Sezona počinje 1. juna, poskupile dnevne ulaznice

by admin
| 11:35
  •  
  •  
  •  
  •  

Zbog završnih priprema za predstojeću ljetnu sezonu, komples Panonike će od ponedeljka 29.5.2017. do četvrtka 1.6. 2017. biti zatvoren za posjete. Nakon dugotrajnih priprema, kompleks slanih jezera Panonika u Tuzli će 1.juna/lipnja 2017.godine zvanično krenuti sa komercijalnim radom – navodi se u informaciji JKP Pannonica koju prenosimo u cjelosti:

Cijene dnevnih ulaznica u periodu 1.6.-30.6.2017.g. i 15.8.-31.8. 2017.g. su u odnosu na prošlu sezonu više za 0,5 KM radnim danima, a poslijepodnevne ulaznice su ostale nepromijenjene :

– Redovna ulaznica 4 KM
– Povlaštena ulaznica 3 KM
– Dječija ulaznica( 2g.-7g.) 2 KM
– Poslijepodnevna redovna ulaznica (od 17 h.) 2 KM
– Poslijepodnevna povlaštena ulaznica (od 17 h.) 1 KM
– Djeca do 2 g.starosti imaju besplatan ulaz

Cijene sezonskih ulaznica (minimalno 90 dana) i mjesečnih ulaznica ( 30 dana) namijenjenih za građane Tuzle i okolnih mjesta , ostale su nepromijenjene i izuzetno povoljne sa znatnim uštedama za sve kategorije :
– Sezonska odrasli 80 KM
– Sezonska povlaštena 40 KM
– Sezonska đačka/studentska 60 KM
– Sezonska dječija (2g.-7.g.) 30 KM
– Mjesečna odrasli 40 KM
– Mjesečna povlaštena 15 KM
– Mjesečna dječija (2.g.-7.g.) 15 KM
– Mjesečna đačka/studentska 30 KM
– Troškovi izrade sezonske ulaznice-prva izrada 4 KM
– Troškovi produženje postojeće sezonske ulaznice 2 KM
i pri čemu broj dnevnih ulazaka nije ograničen. Za samo 30 dolazaka tokom cijele sezone, dnevni trošak za ulaznicu iznosi svega 1KM do 2, 6 KM, zavisno od kategorije ulaznice a slične su uštede i kupovinom mjesečnih ulaznica.

Obzirom na dobru vremensku prognozu sa dugim toplim ljetom, pozivamo građane koji namjeravaju ljeto provesti na Panonici da kupe sezonske ili mjesečne ulaznice i na taj način ostvare znatne uštede i koristi (neograničen broj dnevnih ulaza, poseban ulaz itd.) u odnosu na kupovinu dnevnih ulaznica. 

Tokom akcijske prodaje sezonskih ulaznica u periodu januar-april 2017.godine, 6.000 građana Tuzle je kupilo sezonske ulaznice po još povoljnijim uslovima (popust od 40% prosječno) i na taj način, dnevni trošak za ulaznicu iznosi svega 0,6 KM do 1,6 KM, zavisno od kategorije ulaznice, za samo 30 dolazaka na kompleks u toku cijele sezone. Isto tako, za lakši i jeftiniji boravak na kompleksu slanih jezera Panonika, dozvoljeno je unošenje hrane i bezalkoholnih pića kao i plažnog mobilijara (suncobrani, ležaljke i sl.), što je u drugim sličnim rekreativnim vodenim centrima strogo zabranjeno. 

Tokom vrhunca sezone u periodu 1.7.-15.8., kada Panoniku posjećuje veliki broj gostiju iz inostranstva i cijele naše zemlje, cijene ulaznica su više za 1 KM u odnosu na prošlu ljetnu sezonu i iznose :

– Redovna ulaznica 5 KM
– Povlaštena ulaznica 4 KM
– Dječija ulaznica( 2g.-7g.) 3 KM
– Poslijepodnevna redovna ulaznica (od 17 h.) 3 KM
– Poslijepodnevna povlaštena ulaznica (od 17 h.) 2 KM
– Djeca do 2 g.starosti imaju besplatan ulaz

I pored ovogodišnjeg povećanja cijena dnevnih ulaznica za 0,5 odnosno 1 KM , u odnosu na kvalitet i sadržaje koje nudi, slanu čistu ljekovitu vodu i organizovan rad službi nadzora i brige o zdravlju gostiju, kompleks slanih jezera Panonika ostaje i dalje ubjedljivo najjeftinija destinacija za odmor, rekreaciju i zabavu u širem okruženju.

Ovogodišnje simbolično povećanje cijena je bilo neophodno zbog visokih troškova održavanja kompleksa jezera i zadržavanja visokih standarda boravka naših gostiju na Panonici. Tokom nastupajuće sezone , stotinu šezdeset uposlenika JKP Pannonica doo Tuzla će se zasigurno potruditi da povećaju kvalitet svojih usluga i stalno budu na usluzi svojim gostima. 

Svim našim dragim gostima želimo dobrodošlicu, dobar odmor i zabavu na Panonici i dugo toplo ljeto – istakli su iz Pannonice.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.