Sarajevo Business Forum: Investitori pokazali zanimanje za dva projekta iz Tuzlanskog kantona

by admin
| 19:06
  •  
  •  
  •  
  •  

U Sarajevu je 22. i 23. maja 2017. godine uspješno održana vodeća investicijska konferencija u regiji jugoistočne Evrope – Sarajevo Business Forum (SBF) 2017, koja je ove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine okupila gotovo 1.700 učesnika iz 30 zemalja svijeta.

Već osmu godinu, Sarajevo Business Forum okuplja vodeće investitore i poslovne ljude iz cijeloga svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju sa mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona.

Investitorima je na ovogodišnjoj konferenciji SBF, koja je održana pod motom “Jedan region – jedna ekonomija”, predstavljeno i nekoliko projekata iz Tuzlanskog kantona.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona je, u saradnji sa partnerima, predstavilo dva projektna prijedloga na ovogodišnjem SBF-u, i to projekat „Cjelogodišnja plastenička proizvodnja korištenjem pare za zagrijavanje plastenika” u saradnji sa Udruženjem Nezavisni biro za razvoj (NBR) iz Gradačca, i projekat „Nexus Development Program” u saradnji sa Udruženjem Magic Factory – Tvornica Magije iz Tuzle.

Delegacija Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Begom Gutićem i ministrom industrije, energetike i rudarstva Srđanom Mićanovićem, uzela je učešće na ovogodišnjoj SBF konferenciji, te su tom prilikom obavljeni razgovori sa šest potencijalnih investitora iz Katara, Bahreina i Saudijske Arabije, koji su iskazali interes za projekat „Cjelogodišnja plastenička proizvodnja korištenjem pare za zagrijavanje plastenika” i jednim investitorom iz Indije, zainteresovanim za projekat „Nexus Development Program”.

Uspostavljanje mreže kontakata na Sarajevo Business Forumu, predstavlja inicijalnu kapsulu za uspješnu implementaciju predstavljenih projekata, te će Vlada Tuzlanskog kantona i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima koji bi u konačnici doveli do formalizacije saradnje sa investitorima i uspješne implementacije i realizacije pomenutih projekata.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.