BKC Tuzla: Sutra otvaranje izložbe pakistanskog fotografa Syed Javaid A. Kazia

by admin
| 5:50

JU Bosanski kulturni centar TK – a Tuzla u saradnji sa Centrom za kreativnu fotografiju Tuzla priređuje izložbu kreativne fotografije autora Syed Javaid A. Kazi (Sajid Džavaid A. Kazi) iz Pakistana.

Syed Javaid A. Kazi je vodeći kreativni fotograf u svojoj zemlji i njegovo ime je sinonim za fotografiju u Pakistanu. Rođen je 18. februara 1945.g. u Jullundharu (Indija) i sada živi u Rawalpindiu gdje je odrastao i školovao se. Zvanje magistra fizike stekao je na Univerzitetu u Punjabu. Kazija je odlikovao Predsjednik Pakistana za Nesebično zalaganje na polju kulture (fotografija). Syed Javaid A. Kazi je nosilac zvanja Master FIAP (Majstor foto-grafije FIAP-a) od 2000. godine i tako je postao prvi pakistanski foto-graf koji je ikada stekao to zvanje.

Godine 2003. postaje počasni član Kraljevskog fotografskog društva (Royal Photographic Society (FRPS)), a od 1989. je počasni član Američkog fotografskog društva (Photo-graphic Society of America (PSA)). Jedan je od vodećih izlagača iz Pakistana i uvršten je među 25 svjetskih izlagača više puta.

Kao fotograf iza nesebičan rad na promociji fotografske umjetnosti dobio je počasna zvanja u mnogim asocijacijama širom svijeta.

Otvaranje izložbe  pod nazivom „Fotografsko oko“ biće upriličeno u utorak, 23. 05. 2017. godine u galeriji BKC – a Tuzla sa početkom u 19,00 sati.

(Tuzlainfo.ba)