Služba civilne zaštite Tuzla: U toku kontrola rada upravitelja zgrada, kazne za neodgovorne

by admin
| 16:09

Služba civilne zaštite Grada Tuzla vrši nadzor nad izvršavanjem obaveza iz Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade.

U vezi navedenog ovlaštena lica će tokom mjeseca maja 2017.godine izvršiti kontrolu rada kod upravitelja zgrada, te nakon izvršenog uvida u račune i utvrđenog činjeničnog stanja, ukoliko se utvrde nepravilnosti, izdati prekršajne naloge protiv etažnih vlasnika i upravitelja zgrada koji nisu izvršavali svoje obaveze utvrđene navedenim Zakonom.

Prema odredbama Zakona  predviđene su novčane kazne u iznosu od 200,00 do 1.000,00 KM za prekršaj etažnog vlasnika, te u iznosu od 1.000,00 do 5.000,00 KM za prekršaj upravitelja (čl. 38. i 39. Zakona).

Ovom prilikom pozivamo sve etažne vlasnike stambenih zgrada koji nisu redovno vršili uplatu naknade za upravljanje i održavanje zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, da iste izmire. Prekršajni nalozi će biti uručeni onim etažnim vlasnicima koji nisu plaćali naknadu više od tri mjeseca – saopšteno je iz Službe civilne zaštite Grada Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)