Prvenstvo BiH u kickboksu: KBV “Flek Tom-Cat” Tuzla najuspješnij klub u full contactu

by admin
| 20:00
  •  
  •  
  •  
  •  
Proteklog vikenda u Foči je u organizaciji KBK „Igma“ održano Državno prvenstvo Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine u disciplinama point fight i full contact, na kojem je nastupilo 111 takmičara iz 25 klubova, a za najuspješniji klub u disciplini full contact je proglašen KBV “Flek Tom-Cat” Tuzla.

Zlatne medalje za klub iz Tuzle su osvojili Almin Hodžić (-63,5 – juniori) i Irfan Pašanović (-67 kg – juniori), a srebrenu medalju je osvojila Amra Babajić.

Pehar namijenjen najboljoj ekipi takmičenja je treći koji je u ovoj sezoni osvojila ekipa KBV “Flek Tom-Cat” Tuzla, koja je ranije bila najbolja na Državnom prvenstvu u low licku u Zenici, te prošle sedmice na Balkan Open-u u Tešnju.

Naredno takmičenje koje očekuje takmičare KBV “Flek Tom-Cat” Tuzla Amru Babajić i Nedžada Hodžića je Veče borilačkih sportova “Castle of honor” koja će se 27. maja održati u Zvorniku, dok u klubu veliku pažnju pridaju pripremama Mesuda Selimovića na “IWGA World Games 2017” koje se održavaju od 24. do 28. jula u poljskom Wroclawu. Selimović je za sada jedini sportista iz BiH koji je obezbjedio nastup na jednom od najvećih svjetskih sportskih događaja u ovoj godini.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.