Tuzla ponovo domaćin studentske “Balkanijade”: Učešće najavilo 200 studenata iz cijele BiH

by admin
| 7:47
  •  
  •  
  •  
  •  

Studentski parlament i Univerzitetsko sportsko društvo Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Centrom za sport i ove godine organizuju sportsku manifestaciju Međuuniverzitetski sportski susreti „Balkanijada Tuzla 2017„  koja će se održati od 17.5. -19.5.2017. godine u Tuzli. 

Ovogodišnja sportska manifestacija sadrži takmičenja u sportovima: mali nogomet (ekipno 4+1) u muškoj konkurenciji, košarka u muškoj konkurenciji, odbojka u ženskoj konkurenciji; stoni tenis pojedinačno u muškoj konkurenciji, šah, atletika trkačke discipline sprint 100m i  400m u muškoj konkurenciji.

Učešće će uzeti preko 200 studenata iz  bosanskohercegovačkih univerzitetskih gradova: Sarajeva, Bihaća, Zenice, Mostara, Istoćnog Sarajeva, Bijeljine, Brčkog, Banja Luke…

Za sve učesnike obezbjeđen je besplatan smještaj u Hotelu „Tuzla“, hrana i obilazak kulturno – historijskih znamenitosti grada.

– Ovo je jedinstvena prilika da Univerziteti širom Bosne i Hercegovine pridonesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unaprijeđenju rekreativnog i amaterskog sporta, te povezivanju i saradnji Univerziteta u regionu. Želja nam je da istaknemo vrijednosti koje potiče sport, poput timskog duha, solidarnosti i tolerancije – poručili su organizatori.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.