20170905 BEKO

farah baner

četvrtak, 20 April 2017 21:44

Dom zdravlja Tuzla: Održano stručno predavanje „Ishrana djece predškolske dobi“

2004 dztuzlaU sklopu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja april 2017. godine u Dispanzeru za predškolsku djecu JZU Dom zdravlja Tuzla, organizovano je predavanje na temu „Ishrana djece predškolske dobi“.

Predavanje je održala pedijatar dr. Zinaida Topčić, a tema o kojoj je predavanje upriličeno sadržajno i u pogledu preventivnog značaja za pravilan rast i razvoj djeteta je adekvatno odabrana. Ovim predavanjem prisutni roditelji su prije svega obogatili svoje znanje, te su upućeni na kontinuirano podizanje svijesti o značaju pravilne ishrane djeteta.

Cilj predavanja je bio upoznati roditelje o značaju optimalnog unosa svih nutritijenata koji su neophodni za normalan rast i razvoj djeteta. Posebno je istaknut značaj porodičnog ambijenta u pogledu održavanja zdravih prehrambenih navika, kao i fizičkih aktivnosti koje su bitne za zdravlje djeteta.

Roditelji su tokom predavanja upoznati o svim mogućim zdravstvenim posljedicama koje se mogu javiti kao rezultat neadekvatne prehrane djece predškolskog uzrasta. Posebno je akcentiran značaj prirodne prehrane (majčino mlijeko), kao najboljeg načina ishrane dojenčeta.

U svrhu dodatnih informacija bitnih za uravnoteženu prehranu i sticanje zdravih prehrambenih navika, prisutnima su podjeljene brošure „Vodič za pravilnu ishranu djece“.

(TI)

futura toneri veliki

baner divan

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu