20170905 BEKO

farah baner

ponedjeljak, 17 April 2017 21:31

Finansijska podrška Vlade TK: Od "Prvomajskog uranka" u Banovićima do turnira u Zavidovićima

01012016 vladatk2Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici je finansijski podržala veliki broj manifestacija, organizacija i udruženja.

Vlada je tako odobrila 8.000,00 KM JU Srednja muzička škola Tuzla kao podršku povodom obilježavanja jubilarne 60. godišnjice Škole. Sredstva se odobravaju za pokriće izdataka nastalih u organizaciji „Koncert profesora", „Koncert učenika JU Srednja muzička škola Tuzla i studenata Muzičke akademije Sarajevo", Gala koncerti „Večeri Baroka" i promocije knjige „Monografija škole JU Srednja muzička škola Tuzla u periodu od 2007– 2017. godine".

Košarkaškom invalidskom klubu „Zmaj" Gradačac, na ime refundacije troškova učešća ovog kluba na takmičenju EURO lige košarke u kolicima, koje je održano u Brnu u Republici Češkoj, odobreno je 10.000,00 KM. Asocijaciji studenata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli na ime pokroviteljstva Vlade Tuzlanskog kantona nad manifestacijom „Dani Filozofskog fakulteta u Tuzli" odobrena su novčana sredstva u iznosu od 3.000,00 KM.

Za štampanje programa, knjige sažetaka i zbornika radova te drugih troškova međunarodne konferencije "Savremene perspektive i izazovi u društvenim i humanističkim naukama" Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli je odobreno 3.800,00 KM. Za finansijsku podršku u organizaciji i realizaciji projekta prve dodjele poslovnih nagrada za poslovne subjekte sa područja Tuzlanskog kantona pod nazivom „Kristali soli" društvu Vidik d.o.o. je odobreno 10.000,00 KM (RTV Slon op.a.).

Međunarodnom forumu solidarnosti – EMMAUS BiH iz Doboj Istoka, na ime obezbjeđenja dijela potrebnih finansijskih sredstava za podršku humanitarnoj akciji za pomoć narodu Sirije odobreno je 20.000,00 KM. 1.000,00 KM odobreno je Međunarodnoj osnovnoj školi u Tuzli, za sufinansiranje učešća učenice ove škole Dženite Mujkanović, na World Scholars Cup olimpijadi koja će se održati u Hanoi, Vijetnam, a 2.000,00 KM Međunarodnoj srednjoj školi u Tuzli, kao finansijska podrška za učešće učenica ove škole Rabije Duraković i Dženete Kudumović na INFOMATRIX olimpijadi, u kategoriji Informacione tehnologije i programiranja, koja će se održati u Bukureštu u Rumuniji.

Klubu borilačkih sportova "Seiken" Živinice, kao finansijska podrška u organizaciji i omogućavanju uslova za realizaciju kantonalnog turnira u karateu pod nazivom „Kantonalni turnir povodom dana oslobođenja Općine Živinice" odobrene su 3.000,00 KM.

Također, Vlada je odobrila 3.000,00 KM Udruženju studenata Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta u Tuzli, za sufinansiranje učešća na međunarodnoj manifestaciji „Georudarijada 2017" koja će se održati u mjestu Lepenski Vir u Republici Srbiji.

Sredstva u iznosu od 2.000,00 KM odobreno je JU „Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma" Banovići, za sufinansiranje tradicionalne manifestacije „Prvomajski uranak" koja će se organizovati na lokalitetu Mačkovac u Banovićima.

Rukometnom klubu „Krivaja" Zavidovići, za sufinansiranje 4. međunarodnog turnira u rukometu pod nazivom „Rukomet u srcu" odobrene su 3.000,00 KM. Na ovoj manifestaciji međunarodnog karaktera, biće učesnici iz Evrope, sportisti iz cijele BiH igrači u klubovima i igrači u Reprezentaciji BiH, službene osobe iz Tuzlanskog kantona i drugi.

Planirano je odigravanje 70 utakmica a na takmičenju će učestvovati ekipe iz 6 država, ukupno 19 ekipa i Reprezentacija BiH. 2.000,00 KM odobreno je Udruženju žena „Mreža žena Veliko srce u Bosni i Hercegovini", Gradačac na ime pomoći za organizaciju manifestacije „Sajam organskih proizvođača Eko-Etno 2017. Gradačac".

(Tuzlainfo.ba)

futura toneri veliki

baner divan

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu