Family day u BCC-u: Predstavljena predstojeća akcija čišćenja grada (FOTO)

by admin
| 20:06

U organizaciji „Let's Do It“, Eko život i Bingo City Centra, danas je održan četvrti Family day.

Svi posjetioci koji su ovaj subotnji dan odlučili provesti u Bingo City Centru, mogli su se družiti sa volonterima „Let's Do It“, te jednu staklenu ambalažu zamijeniti za sadnicu cvijeta. Također, zainteresovani građani mogli su se registrovati kao volonteri za terensku akciju čišćenja ilegalnih deponija u našem gradu.

Program koji je trajao od 14 do 17 sati upotpunile su i maskote Petko, Staklenko i Papirko, koji su zajedno sa mališanima organizovali različite igrice.

„ Danas je organizovan četvrti Family day, a primarni cilj manifestacije je da se predstavi terenska akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada. Također, cilj nam je da ovim događajem okupimo cijelu porodicu na jednom mjestu, te da se svi zajedno družimo, ali i da kroz različite aktivnosti građanima damo priliku da ekološki razmišljaju.“ – kazao je Amar Kagvić, izvršni koordinator projekta „Let's Do It“ Tuzla.

Današnji Family day  bio je uvertira u predstojeću terensku akciju čišćenja ilegalnih deponija otpada “Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan” koja će biti održana 21. aprila 2017. g. u Gradu Tuzla.

Svi oni koji nisu imali priliku da se registruju kao volonteri, mogu to učiniti putem web stranice http://letsdoit.ba/ , ali i na info pultovima koji će od sutra pa do četvrtka  biti postavljeni na lokacijama: TC Avaz, RK Tuzlanka, Bingo City Cenar kao i na Trgu slobode.

Više fotografija sa današnjeg događaja pogledajte u albumu na našoj Facebook stranici.

(Tuzlainfo.ba / A. Š)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.