20170905 BEKO

farah baner

ponedjeljak, 20 Mart 2017 19:27

Novi uspjeh: Ekipa Škole fudbala OFK Tuzla prva na turniru Srđan Aleksić

2003 ofktuzlaŠkola fudbala OFK "Tuzla" koja djeluje svega šest mjeseci, ozbiljan i predan rad trenera i dječaka krunisala je još jednim osvojenim turnirom.

Nakon što su na 3. otvorenom prvenstvu grada Tuzle u futsalu odigranom u januaru, sa generacijom dječaka rođenih 2008. godine osvojili prvo mjesto, na jučer završenom turniru "Srđan Aleksić" igranom u Mejdanu, generacija dječaka 2005./2006. osvojila je prvo mjesto, a generacija 2003./2004. se plasirala u finale.

Osvajači turnira su u grupi sa Slobodom igrali 1:1 i pobijedili ekipu Akademije Savo Milošević  sa 3:0. U finalu su nakon izvođenja jedanesteraca bili bolji od ekipe Lion Brčko.

Veliko priznanje za najmlađu školu fudbala u gradu, koja već postiže odlične rezultate su i nagrade Tarika  Grabčanovića koji je proglašen najboljim golmanom turnira u svojoj generaciji, dok je Hanan Duraković sa pet golova došao do nagrade najboljeg strijelca.

- Iza nas je šest mjeseci ozbiljnog rada i u stručnom radu sa djecom ali i organizaciji Škole fudbala, tako da postignuti rezultati za nas nisu iznenađenje. Posebno bi se zahvalio Rasimu Softiću i Hami Gojaku, koji su dali veliki doprinos kako bi našim polaznicima stvorili što kvalitetnije uslove za rad - rekao nam je Denis Sadiković, rukovodilac Škole fudbala OFK Tuzla.

Pored Denisa Sadikovića, selekcije dječaka Škole fudbala OFK Tuzla na turniru "Srđan Aleksić" vodili su treneri Samir Jogunčić i Alen Lipić.

(Tuzlainfo.ba)

futura toneri veliki

baner divan

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu