Nedjeljna priča: Jedini frizerski salon za pse u Tuzli nastao iz šale, danas je ozbiljan biznis

by admin
| 7:47

Da li ste ikada pomislili da svog psa možete odvesti u frizerski salon i priuštiti mu šišanje? Baš kao što i ljudi treba da vode brigu o sebi, tako je isto veoma bitno da se brinemo i o našim psima, te da ih redovno šišamo. Njihova higijena je bitna kako zbog njih, tako i zbog nas, a naročito ukoliko je pas u kući.

Već nekoliko godina unazad u našem gradu, svom ljubimcu možete prirediti potpuni tretman u frizerskom salonu za pse – Gizmo Grooming.

Ideja potekla iz šale

Ideja za ovakav jedinstveni frizerski salon je, kako vlasnica kaže, potekla iz „šale“.

„Oduvijek sam htjela da završim frizersku školu, ali iz nekih razloga nikad je nisam završila. Obzirom da moj muž i ja mnogo volimo životinje, te da smo godinama sami šišali svog psa, muž mi je predložio da ja završim kurs za šišanje pasa. Mislila sam da se šali sa mnom, ali kad sam vidjela da je ozbiljan, počela sam razmišljati o toj ideji. Ubrzo sam u Zagrebu završila kurs, i eto, danas smo tu gdje jesmo.“ – kaže Aldijana Toromanović, vlasnica salona.

Gizmo Grooming već četiri godine uspješno egzistira u Tuzli. Ovaj frizerski salon za pse je jedini na našem kantonu, a „mušterije“ koje redovno posjećuju ovaj salon su veoma interesantne. Osim malih pasa, u ovom salonu možete vidjeti i velike pse, koje, kako Aldijana kaže, često zna šišati i uređivati i po četiri sata.

„Mislim da naš frizerski salon definitvno ima najinteresantnije mušterije. Dolaze nam različite vrste pasa, sa nekima je lakše raditi, sa nekima teže. Zanimljivo je da je mnogo teže raditi sa manjim psima, jer su nestašniji.“ – ističe Aldijana.

Osim ljubavi, bitni su i refleksi

1903 gizmo 1Proljeće je doba godine kada je psima posebno potrebno skraćivanje dlake. Nakon zime i dužeg boravka u kući, njihova dlaka je drugačija i duža, te je bitno da se skrati. Osim toga, psi su mnogo zdraviji i duže će živjeti ukoliko se vodi računa o njihovoj higijeni.

Kako kaže vlasnica ovog salona, ali ujedno i frizerka, osim ljubavi prema životinjama, za ovaj posao su potrebni i „dobri refleksi“.

„ Ovaj posao je zaista divan i interesantno raditi sa psima, ali osim ljubavi prema životinjama, morate imati i dobre reflekse. Mnogi psi su nemirni u toku šišanja, teško ih je zadržati na jednom mjestu. Dešavalo se čak da bude i ugriza, ali nije to ništa strašno.“ – kroz smijeh priča Aldijana.

Ukoliko je Vašem psu potrebno šišanje, slobodno ga možete predati u Aldijanine ruke. Osim šišanja, Vaš ljubimac će dobiti  šamponiranje i kupanje kao i sušenje.

Također, osim šišanja, svog ljubimca možete dovesti i samo na uređivanje ili neke druge tretmane o kojima više možete saznati  u salonu koji se nalazi u ulici Maršala Tita br. 60 ali i putem njihove Facebook stranice.

(Tuzlainfo.ba / A. Šiljković)