Služba Hitne pomoći Tuzla: Obnovljene prostorije otvaraju vrata 31. augusta (FOTO)

by admin
| 19:45

Služba hitne medicinske pomoći JZU Dom zdravlja Tuzla, ponovo će početi sa radom na staroj, ali obnovljenoj i adaptiranoj lokaciji od srijede 31. avgusta 2016 godine.

Obnova Službe hitne medicinske pomoći trajala je nekoliko mjeseci, a korisnici zdravstvenih usluga od sada će u starom, novom adaptiranom prostoru imati znatno kvalitetniju zdravstenu zaštitu i veće mogućnosti kada je u pitanju medicinska dijagnostika.

Svečano otvaranje adaptiranih i rekonstruisanih prostora ove službe bitiće obavljeno naknadno.

Podsjećamo da su budžetskim sredstvima Grada Tuzla, u ukupnom iznosu od 440 hiljada KM, izvršeni građevinsko-zanatski radovi, te radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione infrastrukture i mašinskih i elektro instalacija.

Rekonstrukcijom prostorija službe Hitne medicinske pomoći Tuzla, majke sa djecom će dobiti posebno mjesto, čekaonicu i pedijatrijski blok.

Postojeće prostorije za pacijente su proširene, tako da će pacijentima, za razliku od dosadašnjeg stanja, na raspolaganju biti još jedna prostorija namijenjena za praćenje ili opservaciju. Predviđen je odvojen wc za invalidne osobe, koji će biti prilagođen njihovim potrebama.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.