Bukinje: Građani mjesecima žive sa smradom kanalizacije iz oštećenih cijevi

by admin
| 19:18

Već sedam mjeseci na području MZ Bukinje u ulici 21. decembar istječe kanalizacija. Neugodan miris kojeg trpe stanovnici, pojava fekalija u blizini porodičnih kuća, širenje zaraze i infekcija nikoga u okviru gradskih službi ne zanimaju iako su stanovnici o tome upozorenje slali već desetak puta.

Stanovnici Bukinja pitaju se čime su zaslužili ovakav kažnjenički odnos gradskih vlasti? I kako je moguće da za saniranje cijevi kanalizacije, koju su uništili izvođači radova tokom postavljanja instalacije centralnog grijanja, treba više od sedam mjeseci!? Sedam mjeseci buđenja uz neugodan miris kanalizacije je previše, ali i žalosno jer oni koji upravljaju budžetskim novcem su odavno prestali uvažavati molbe i vapaje ljudi.

To nije sve. Svima su puna usta priče kako su milioni maraka uloženi u sistem grijanja na području MZ Bukinje. A onda se svjesno od strane gradskih službi uništava ta ista imovina. Jer kako drugačije objasniti da se u šahtovima u kojima je postavljena instalacija centralnog grijanja „zaboravio“ napraviti odvod oborinske vode. Sva inžinjerska pamet, nadzorni organi gradskih službi nijemo promatraju uništavanje imovine za koju je izdvojen ogroman novac. Je li nekome u interesu da se ponovno ugrađuju isti elemnti i tako isti posao dvostruko naplati?

U ovakvim okolnostima sistem grijanja neće nikada početi raditi jer je očito, a lako je i provjeriti, da se sve instalacija i oprema potrebna za sistem grijanja već mjesecima nalazi u vodi. Sve je uništeno i pohrđalo.

Ovim putem pozivamo cjelokupnu javnost da se uvjeri u svu bahatost i nevjerovatan odnos onih koji bi trebali brinuti o javnoj imovini i novcima kojima upravljaju.

Jer ako se na ovakav način svjesno uništava javna imovina onda se postavlja pitanje koji je krajnji cilj nadležnih i kakva se poruka šalje – navodi se u pismu koje potpisuje jedan od mještana MZ Bukinje.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.