Festival Kaleidoskop: Program završava prikazivanjem filma ”Ovo je Tuzla“

by admin
| 17:42

Jučer je u okviru Festivala Kaleidoskop u Gradskom parku upriličen “Kaleidoskop Art park”, radionica i zabava uz muziku za sve, koju su organizovali članovi udruženja “Tuzlanska amika” u saradnji sa prijateljima iz Italije, dok su sinoć završene koncertne aktivnosti festivala.

Na završnoj večeri nastupili su Urban Instinkt, Critical Mass, Činčila, Mud, Muris Varajić Trio i Flatline. Dugo iščekivani sastav S.A.R.S. kojega prate uspješni nastupi, napravio je sinoć sjajnu atmosferu, pjevajući stare i nove hitove s mnogobrojnom tuzlanskom publikom.

Danas u 12:00, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i aktivisti Omladinskog pokreta Revolt, predali su građanima Tuzle, na upotrebu obnovljeno i motivima sa bosanskih ćilima ukrašeno stepenište Bulevar-Gradina.

”Sinoć je završen muzički dio festivala Kaleidoskop, danas smo aktivisti Omladinskog pokreta Revolt i ja predali na upotrebu građanima ovo prelijepo stepenište, a večeras zatvaramo festival premijernim prikazivanjem filma ”Ovo je Tuzla“. Pozivam sve građane u 21:00 na Trg Slobode da vide film o najljepšem gradu u BiH, sniman iz vizura iz kojih ga nikada prije nisu vidjeli. Zahvaljujem svim organizatorima, učesnicima i publici festivala Kaleidoskop i posebno volonterima, bez kojih naš 8. festival Kaleidoskop nebi bio ovako uspješan”, izjavio je Jasmin Imamović gradonačelnik Tuzle.

(Tuzlainfo.ba)