“Porodični praznik” u Tuzli: Peta biciklijada okupila više od 2.000 učesnika

by admin
| 12:37

Ovogodišnja peta Tuzlanska biciklijada, koja je održana danas u organizaciji Biciklističkog kluba Tuzla i JKP Saobraćaj i komunikacije Tuzla, okupila je više od 2.000 učesnika.

Tuzlanski biciklisti vozili su 14 kilometara dugu dionicu, a krenuli su od naselja Stupine i nastavili prema ruti: Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

Po riječima predsjednika Biciklističkog kluba Tuzla Mirsada Jusića, Tuzlanska biciklijada iz godine u godinu okuplja sve više ljubitelja biciklizma. Ovogodišnji broj učesnika Tuzlansku biciklijadu predstavio je kao najmasovniju do tada.

-Cilj današnje manifestacije je promovisanje biciklizma kao zdravog sporta, te korištenja bicikla u rekreativne svrhe i kao prevoznog sredstva – istakao je Jusić za Bportal.

Po završetku biciklijade dodijeljene su tri glavne nagrade-bicikla, kao i 30 nagrada u biciklističkoj opremi.

Idealan i sunčan dan u Tuzli, mnogi ljubitelji biciklizma proveli su na ulicama grada soli, a mnogi su i porodično došli na ovaj, već tradicionalni događaj

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.