Festival Kaleidoskop: Večeras posljednje koncertno veče uz S.A.R.S., Urban Instinkt…

by admin
| 14:38

Četvrtog dana Festivala Kaleidoskop aktivisti i volonteri koji su radili na projektu ”Vesele stepenice”, prema reakcijama građana i učesnika festivala uradili su odličan posao, što se može vidjeti na fotografijama i komentarima na društvenim mrežama.

Radionice gitare sa Murisom Varajićem koje su održane u Domu mladih, okupile su veliki broj mladih gitarista koji su kroz razgovore i vježbu unaprijedili svoje znanje i vještine. Dženan Hadžihasanović završio je mural u Gradskom parku, nakon čega je danas zvanično predao svoj rad gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću i gradu Tuzla.

Festivalsku publiku, u parku kod bivše Muzičke škole, oduševlili su nastupi nekih od najpopularniji domaćih i regionalni bendova. Odlično zagrijavanje za mnogobrojne posjetioce, druge koncertne noći, priredili su tuzlanski bendovi Kontrast i Inner Sanctum. Nakon toga zaista žestok ritam na sceni osjetio se kroz nastupe kultnih bendova Psihomodo pop i Disciplin A Kitchme, čije hitove je publika nagradila dugotrajnim aplauzima. Šlag na ”muzičkoj poslastici” bio je nastup najpopularnijeg bosanskohercegovačkog Hard Core benda Nula Plus.

Treća i posljednja muzička večer Kaleidoskop festivala na programu je večeras, a nastupit će grupa S.A.R.S., Urban Instinkt, Critical Mass, Činčila, Mud, Muris Varajić Trio i Flatline.

(Tuzlainfo.ba)