Općinski sud Tuzla: Pritvor za bivšeg zatvorenika koji se lažno predstavljao kao zaposlenik KPZ-a

by admin
| 13:15

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za 29-godišnjeg Aldina Hodžića iz Lukavca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prijevara u sticaju sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti i produženim krivičnim djelom teška krađa.

Hodžić je osumnjičen da se 22. avgusta 2016. godine ocu jedne osobe koja se nalazi u pritvoru u KPZ- Tuzla, sa kojim je Hodžić ranije dijelio pritvorsku jedinicu, lažno predstavio kao zaposlenik ovog Zavoda i da mu za navodnu uslugu ranijeg puštanja njegovog sina iz KPZ-a treba isplatiti 2.500 KM. Čovjek je to i učinio i dopustio da ga Hodžić drži u zabludi i ošteti za ovaj iznos bez bilo kakve mogućnosti da obećano i učini.

Također, Hodžić je osumnjičen i da je krajem decembra 2015. godine u Lukavcu maloljetniku uputio ozbiljne prijetnje po njegovu sigurnost, te da je tokom 2015. godine i u januaru 2016. godine u četiri navrata provaljivao u stanove, kuće i jednu instituciju u Lukavcu, odakle je krao novac, zlato, tehničke uređaje i druge vrijednost i oštetio vlasnike i sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 33.000 KM.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičenog su uhapsili 23. avgusta, te je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Hodžića, saopšteno je iz Tužilaštva TK.

(Tuzlainfo.ba)