Festival Kaleidoskop: Večeras druga koncertna noć, nastupaju Disciplin A Kitschme i Psihomodo pop

by admin
| 13:05

U okviru programa trećeg dana Kaleidoskop festivala, u Domu mladih Tuzla, jučer je održana i prva radionica gitare, sa Murisom Varajićem, gdje su mladi učesnici kroz razgovor i vježbu, imali priliku poboljšati postojeće sviračke sposobnosti, te steći neka nova znanja i vrijednosti vezane za ovaj instrument.

Vođeni kreativnošću umjetnika/ca koji su u različitim europskim gradovima, sličnim projektima osmislili turističke atrakcije, 20 mladih ljudi aktivno i vrijedno radi na oslikavanju stepenica od naselja Bulevar do bolnice Gradina.

Treći dan Kaleidoskop festivala u Tuzli obilježile su muzičke aktivnosti, u parku kod bivše Muzičke škole. Prva koncertna večer obilježena je nastupima sastava koji sviratu tzv. metal Untold, Xeper i Mefistofeles, dok je drugi dio večeri pripadao hip hop žanru, kada su nastupali Frenkie, Edo Maajka i Strava škola.

Veoma zanimlji i posjećeni sadržaji festivala su “Kaleidoskop Art, svakog dana na platou kod Ismeta i Meše i oslikavanje murala „Bosanski ćilim, u Gradskom parku.

Drugi dio radionice gitare sa Murisom Varajićem na programu je danas u 17:00, u Domu mladih. Radionica je namijenjena gitaristima svih godišta i stepena predznanja, koji već sviraju u nekom bandu i žele proširiti svoje muzičko znanje. Večeras je drugi koncertni dan, a pred publikom u parku kod bivše Muzičke škole, nastupiti će Kontrast, Inner Sanctum, Nula Plus, Disciplin A Kitschme i Psihomodo pop.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.